- Vertaile kotimaisten sähköyhtiöiden sähkösopimuksia.
- Löydä tarpeitasi parhaiten vastaava sähkösopimus - edullinen, ympäristöystävällinen, määräaikainen tai kiinteähintainen sopimus.
- Säästä jopa satoja euroja vuodessa!
Vaihda sähkösopimus edullisemmaksi!
Zmarta vertailee luotettavat sähköyhtiöt puolestasi maksutta. Sähkösopimuksen vaihtaminen onnistuu kätevästi vain muutamassa minuutissa - helposti ja vaivattomasti! Vertailu on maksutonta, eikä se sido tai velvoita sinua mihinkään.
Vertaile ja valitse sopivin
Sähkösopimusten vertailu voi tuntua monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa hyvin helppoa ja yksinkertaista. Vertailun avulla voit löytää itsellesi edullisimman vaihtoehdon riippumatta siitä, asutko asunto-osakeyhtiössä vai omakotitalossa. Sähkösopimusten vertailuun tarvitset vain pari minuuttia ja viimeisimmän sähkölaskusi.
Me Zmartalla autamme sinua mielellämme, jotta sähkösopimusten kilpailutus käy mahdollisimman sulavasti!
Sähkösopimusten vertailu kannattaa – säästä jopa satoja euroja vuodessa!
Sähkösopimuksen kilpailutus voi olla taloudellisesti olla erittäin kannattavaa. Vaihtamalla sähkösopimusta voit parhaimmillaan säästää jopa satoja euroja vuodessa.
Zmartan sähkönvertailupalvelu auttaa löytämään sinulle sopivimman vaihtoehdon lukuisten luotettavien yhteistyökumppanien joukosta. Vertaile sähkösopimuksia maksutta ja anna Zmartan auttaa!
Näin kilpailutat sähkösopimuksesi
Ennen kuin aloitat sähkövertailun, tarkista, onko sähkösopimuksesi määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Mikäli voit vaihtaa sopimustasi, voit hyvillä mielin vaihtaa myös sähkön myyjää.
Ota käyttöön Zmartan maksuton sähkövertailu ja täytä siihen tietosi. Paikannamme postinumeron avulla sijaintisi, etsimme algoritmin perusteella alueellesi sähköä toimittavia yhtiöitä ja kerromme niiden toimittaman sähkön kilowattitunti- ja kokonaishinnan.
Mikäli sähköyhtiöillä on kampanjoita, kuten kuukausimaksuton sähkösopimus, näet sen erillisessä tarjousosiossa.
Valitse sopivin vaihtoehto, allekirjoita sopimus ja nauti pienestä sähkölaskusta!
Kun olet tutustunut saamiisi sähkösopimustarjouksiin, valitse niistä sopivin ja allekirjoita sähkösopimus verkossa. Tämän jälkeen sähköyhtiö peruuttaa vanhan sopimuksen puolestasi ja pääset nauttimaan uudesta ja edullisesta liittymästäsi.
Kiinteähintainen sopimus – sinulle, joka haluat olla huoleton
Kiinteähintainen sähkösopimus voi maksaa kuukaudessa enemmän kuin markkinahintainen, mutta sen turvin voit välttyä äkillisiltä hinnannousuilta.
Kiinteään kuukausimaksuun perustuva hinnoittelu voi olla hyvä vaihtoehto etenkin suurissa omakotitaloissa asuville, joille sähkön verotuksen muutokset tuntuvat herkemmin kukkarossa.
Omakotitaloon tehtävää sähkösopimusta kannattaakin pohtia huolella. Säästöä voi kertyä merkittävästi erityisesti talviaikaan, jolloin asunnon lämmitykseen voi upota pitkä penni.
Markkinahintainen sopimus – kun haluat optimoida taloutesi
Mikäli muutat kerrostaloasuntoon tai rivitaloon, markkinahintaisten sähkösopimusten vertailu on fiksumpi vaihtoehto. Vaikka sähkön hinta nousisi rajusti lyhyellä aikavälillä, laskussa näkyvä muutos on pitkällä aikavälillä varsin pieni.
Mieti myös, haluatko toistaiseksi voimassa olevan vai määräaikaisen sopimuksen. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus voi olla hieman kalliimpi, mutta toisaalta voit irtisanoa sen helposti kahden viikon varoitusajalla. Määräaikainen sopimus on yleensä hieman edullisempi, mutta se on nimensä mukaisesti voimassa sopimukseen kirjatun ajan.
Tarkkaile sähkön kulutusta
Riippumatta siitä, valitsetko kiinteän vai markkinahintaisen hinnoittelun, sähköön kuluvaa rahasummaa kannattaa seurata reaaliaikaisella sähkönseurannalla.
Omien kulutustottumuksien muutos voi pienentää sähkölaskua. Myös sähkön kilpailutus voi osoittautua yllättävän tuottoisaksi.
Lähestyykö muutto? Muista kilpailuttaa ja tehdä uusi sähkösopimus
__Oletko muuttamassa uuteen asuntoon? Onneksi olkoon! Jotta muuttoa ei tarvitse tehdä pimeässä, tee sähkösopimus hyvissä ajoin.
Muuton yhteydessä on hyvä tietää, että uusi sähkösopimuksesi muodostuu sähkön siirtomaksusta ja itse sähköstä.
Sähköverkkoyhtiö vastaa sähkön toimittamisesta sekä sähköverkon
ylläpitämisestä. Et voi itse valita palveluntarjoajaa, sillä paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa aina alueesi sähkön toimituksesta. Sähkönsiirron hintavertailu ei ole mahdollista, sillä paikallisyhtiö on monopoliasemassa.Toisin kuin sähkönsiirto, sähkösopimus on sen sijaan vapaasti kilpailutettavissa. Voit tehdä sopimuksen minkä tahansa sähköyhtiön kanssa, asuinpaikastastasi riippumatta.
Zmarta auttaa sinua löytämään sopivimman sähköyhtiön ja -sopimuksen omien yhteistyökumppaniensa joukosta. Vertaile sähkösopimuksia maksutta ja valitse edullisin!
Mitä tapahtuu, jos et tee sähkösopimusta?
Vastaus on yksinkertainen – jäät ilman sähköä. Sähköjen kytkemiseen voi mennä sähköverkkoyhtiöstä riippuen muutama päivä, joten pahimmassa tapauksessa esimerkiksi jääkaapit ja pakastimet sulavat. Sähkösopimus on hyvä tehdä ajoissa, jotta et ole uudessa asunnossasi ilman sähköjä.
Kuinka nopeasti uusi sähkösopimus tulee voimaan?
Parhaassa tapauksessa voit saada uuden sähkösopimuksen voimaan jo samana tai seuraavana päivänä. Muistathan, että monissa yhtiöissä voit ajastaa sopimuksen alkamispäivän etukäteen, joten käytännössä et voi olla liian aikaisin liikenteessä.
- Miten sähkön kilpailutus toimii?Sähkön kilpailutus voi olla hyvin kannattavaa. Suomessa on valtava määrä sähköyhtiöitä ja kilpailu on kovaa. Maksuttoman kilpailutuksen avulla saat tarpeisiisi parhaiten sopivan sähkösopimuksen. Vertailu kannattaa, sillä muutaman minuutin työllä voit säästää selvää rahaa!
- Mitä tapahtuu, jos et tee sähkösopimusta?Vastaus on yksinkertainen – jäät ilman sähköjä. Sähköjen kytkemiseen voi mennä sähköverkkoyhtiöstä riippuen muutama päivä, joten pahimmassa tapauksessa esimerkiksi jääkaapin ja pakastimen sisältö ehtii sulaa. Sähkösopimus on hyvä tehdä ajoissa, jotta uudessa asunnossasi on muuttopäivänä sähköt.
- Kuinka nopeasti uusi sähkösopimus tulee voimaan?Parhaassa tapauksessa voit saada uuden sopimuksen hyvinkin nopeasti. Muistathan, että monissa yhtiöissä voit ajastaa sopimuksen alkamispäivämäärän esimerkiksi muuttopäivälle, joten käytännössä et voi olla liian aikaisin liikenteessä.