Ekosähkö Oy

  • Y-tunnus: 0596696-3

  • PL 5

  • KAJAANI

0800 92 480

Kotimainen Ekosähkö Oy kuuluu vihreän sähkön todellisiin tienraivaajiin Suomessa. Täysin uusiutuviin ja kotimaisiin bioenergia-, tuuli- ja vesivoimalähteisiin tuotantonsa nojaava yhtiö on Loiste Energia Oy:n tytäryhtiö. Kotitalouksille se on tarjonnut palvelujaan jo vuodesta 1998 lähtien, ja sähköasiakkaita sillä on ympäri Suomea.

Ekosähkön uranuurtajuudesta ympäristöystävällisen sähkötuotannon suhteen kielivät paitsi edellä mainitut tuotantotavat, myös Suomen luonnonsuojeluliiton vuonna 1998 perustama EKOenergia-merkintä. Ekosähkö Oy:llä sai merkin jo tuolloin, ensimmäisenä vihreänä sähkötuotteena. Merkin käyttöä valvotaan vuosittain ja näin varmistetaan, että merkin haltijan myymä sähkö tuotetaan hyväksyttyjä tuotantolähteitä käyttämällä.

Vihreää sähköä myyvät nykyisin kuitenkin lukuisat muutkin yhtiöt – kannattaa selvittää, josko ekologista sähköä saisi edullisemmin jostain muualta. Kilpailuta siis sähkösopimuksesi ja valitse palvelustamme esimerkiksi ”CO2-vapaa”- tai ”Vain uusiutuvat energialähteet” -valinta – säästä luontoa ja samalla euroja.

Ekosähkö asiakaspalvelu

Ekosähkö Oy:n asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse, sähköpostitse tai verkkochatin kautta. Ilmaisnumerossa 0800 92 480 palvellaan maanantaista perjantaihin klo aamukahdeksasta iltakahdeksaan, joten työajallaan ei tarvitse välttämättä luuriin tarttua toisin kuin monilla pienemmän luokan sähköyhtiöillä. Viestiä yhtiölle saa perille myös sen kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta.

Verkossa käytettävä Ekosähkön palveluportaali Oma Energia mahdollistaa monipuoliset sähköasiakkuuden palveluiden käytöt koska tahansa, vuorokaudenajasta riippumatta. Oma Energian avulla voi tarkastella esimerkiksi laskujaan tai omaa sähkön kulutustaan.

Yhtiön kotisivuilta löytyvät myös Energiansäästövinkit- ja UKK-osiot, joiden selkeästi kirjoitetusta ohjemateriaalista käy ilmi monia tärkeitä sähkönkulutukseen liittyviä asioita. Sosiaalisessa mediassa Ekosähköllä on omat profiilisivut Facebookin, Twitterin ja LinkedInin puolella.

Ekosähkö palvelukuvaus

Ekosähkö Oy on keskittynyt yksinomaan sähkön myyntiin; se ei myy aurinkopaneeleita tai sähköautojen latauspisteitä, vaikka ne vihreän yrityksen pirtaan sinällään sopisivatkin. Sopimusvalikoima ei ole mielettömän laaja, mutta varmasti riittävä. Sähkösopimuksista tarkemmin tuotteet-kohdassa.

Toiminnassaan Ekosähkö Oy:lle ovat tärkeimpiä tyytyväisten asiakkaiden ohella nimenomaisesti vihreät arvot ja ilmastonmuutoksen torjunta. Uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämisen myötä yhtiöllä on toiveissa lisätä myös suomalaisten työllisyyttä tätä kautta.

Ekosähkö energialähteet & historia, paikallisuus

Kaikki vuonna 1995 perustetun ja kolme vuotta myöhemmin kuluttajamarkkinoille saapuneen yhtiön myymästä sähköstä on peräisin Suomesta. Historiallisesti Ekosähkön myymän sähkön alkuperä on vaihdellut melko paljonkin, mutta se on aina ollut uusiutuvaa.

Aiempina vuosina vesivoimalla ja biovoimallakin on ollut merkittävä osansa sen energialähteissä, mutta vuonna 2019 myyty sähkö oli 100-prosenttisesti tuulivoimaa. Tuulivoima oli peräisin kolmelta alueelliselta tuottajalta, Lumituuli Oy:ltä, Sumituuli Oy:ltä ja Larsmo Vindkraft Oy:ltä. Vielä vuonna 2017 Ekosähkön energialähteet koostuivat 35-prosenttisesti tuulesta ja 65-prosenttisesti bioenergiasta. Bioenergian tuottivat St1:n Hämeenlinnan Biofuels Bionolix -laitos ja Kainuun Voiman Kajaanin voimalaitos.

Ekosähkön uranuurtajuudesta ympäristöystävällisen sähkötuotannon suhteen kielii Suomen luonnonsuojeluliiton vuonna 1998 perustama EKOenergia-merkintä. Ekosähkö Oy sai merkin nimittäin jo tuolloin, ensimmäisenä vihreänä sähkötuotteena. Merkin käyttöä valvotaan vuosittain ja näin varmistetaan, että merkin haltijan myymä sähkö tuotetaan hyväksyttyjä tuotantolähteitä käyttämällä.

Ekosähkö sähkötuotteet

Yhtiöllä on periaatteessa neljä erilaista tuotetta: nimikkosopimus Ekosähkö toistaiseksi voimassa olevana sähkösopimuksena ja 24 kk:n määräaikaisena, Kalastajan sähkö sekä yksinomaan Lumituuli Oy:n osakkaille suunnattu sopimus.

Ekosähkö-sopimus on alkuperätakuin varmennettua uusiutuvaa sähköä, jonka sopimuksen voi solmia siis toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräaikaiseksi. Kalastajan sähkö on tuote, joka on toteutettu yhteistyössä Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kanssa. Kalastajan sähkön tuotosta 2,5 % maksetaan Keskusjärjestön Koolla on väliä -hankkeeseen. Tuotteen hinta on silti sama kuin Ekosähkönkin.

Ekosähkö sähkön hinta

Moni yllättyy tarkastellessaan ekologisten sähkötuotteiden hintoja – nämähän ovat melkein saman hintaisia kuin fossiilista alkuperää hyödyntävät sopimukset! Hinta ei olekaan monelle vihreän sähkön käyttäjälle se tärkein syy sähkösopimusta valittaessa. Liikaa ei silti vihreästä sähköstäkään kannata maksaa: vertailussamme voit huomioida myös tuotannon alkuperän helposti. Myös CO2-vapaan sähkön hinnoissa on suuria eroja myyjäkohtaisesti.

Alla Ekosähkö Oy:n hinnasto kesän 2021 mukaan – huomioi, että sähkön hinta muuttuu melko usein.

  • Ekosähkö (toistaiseksi voimassa)6,99 snt / kWh + perusmaksu 1,94 € kuukaudessa

  • Ekosähkö (24 kk määräaikainen)6,49 snt / kWh + perusmaksu 1,94 € kuukaudessa

Hinnasto 6.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Ekosähkö sähkötarjoukset

Sähkön myyjien sähkötarjoukset vaihtuvat usein, mutta vertailemalla sähkösopimuksia Zmartan kilpailutuspalvelusta löydät aina ajantasaiset tarjoushinnat. Kilpailutuksen tekeminen kestää vain minuutin, parin luokkaa – eikä maksa mitään. Voit aloittaa säästämisen jo tänään; ja voit aina valita helposti näkyviin vain ekologiset ja hiilineutraalit sähkösopimukset.

Ekosähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Ekosähkön irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Ekosähkö-sopimusten irtisanomisjakso on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Ekosähköllä on?
Laskut voi ottaa vastaan postitse perinteisenä paperilaskuna tai e-laskuna. Myös suoramaksusopimuksen tekeminen on mahdollista, jos asiakkaan käytössä ei ole verkkopankkia.
Miten teen vikailmoituksen Ekosähkölle?
Ekosähkö Oy:llä ei ole omaa sähköverkkoa, se on vain sähkönmyyjä. Ota yhteys omaan verkkoyhtiöösi (esimerkiksi Caruna).
Mistä löydän Ekosähkön häiriötiedotteet?
Kts. vastaus yllä. Kaikkien suomalaisten verkkoyhtiöiden häiriötiedotteet on koottu Energiateollisuuden kotisivuille, ja verkkoyhtiöt julkaisevat niitä myös itse.